Plymouth

Plymouth:

Plymouth egy igazán vibráló vízparti város, melynek megvan a maga egyéni vonzereje és tele van élvezetes látnivalókkal.

Anglia egyik legnevezetesebb vidéke, ahol is egy gazdag tengerészeti örökség találkozik a modern kereskedelem forgatagával. Népszerű kikapcsolódási központ, s éjszaka Plymouth a szórakozások csillogó városa.
Kiemelkedően fontos akadémiai központ, főleg a tengerészeti tudományok terén.
Plymouth 33000 diáknak ad otthont.

Plymouth nevezetességei

Plymouth Hoe:
Sir Francis Drake itt játszotta le híres golyójátékát, mielőtt elhatározta, hogy legyőzi a Spanyol Armadát, s csodás kilátás nyílik innen Cornwall-ra és Devon-ra.
Ez az a hely, ahol a Beatles-t megragadta az 1967-es Magical Mystery Tour című film ikonikus imázsa.
A Hoe nevezetessége még a Viktoriánus időkből származó tengerparti sétányt, ahonnan látható a nemrég art deco stílusban restaurált sós vízi uszoda, a Tinside Lido.
Csakúgy, mint a Smeaton Tower, ami Plymouth legismertebb védjegye és a világ egyik leglátványosabb világítótornya.
 
National Marine Aquarium:
Az Aquarium egy fő látványosság, s egyben egy fontos tanulmányi és kutató központ.
Barbican elnevezésű tengerparti részen található, ahonnan csodaszép kilátás nyílik Plymouth Sound-ra, s egyben egy lenyűgöző szórakozásban lehet részünk a tengeri élővilág megfigyelésével.
 
Barbican:
Régi kikötői területe Plymouth-nek, s egyike a legrégebbi és legszebben megőrzött eredeti kereskedelmi kikötőknek. Egyben a gin desztillálás otthona, s a legöregebb működő gin desztilláló üzem a világon. Manapság a Barbican a szórakozás és kulturális élet kerülete Plymouth-nak, tele éttermekkel, pub-okkal és régiségüzletekkel.
 
Plymouth Nyári Fesztivál:
Az évente megrendezett nyári fesztivál a szórakozás számos formáját egyesíti.
Így a Barbican Jazz és Blues Fesztivált, különböző színházi eseményeket, Anglia délnyugati részének legnagyobb ételfesztiválját, s néhány főbb vitorlás és motoroshajó versenyt.
 
Mount Edgcumbe:
A Mount Edgcumbe Ház és a Country Park csupán egy rövid kompút a Tamar folyón ,s ez a ház a Mount Edgcumbe-i grófok hivatalos otthona.
A ranghoz tartozó pazar első osztályú ház méltóságteljes helyet kapott, ugyancsak pazar rálátással a csodaszép kertekre és parkra, ahonnan egészen Plymouth-ig el lehet látni át a folyón.
 
További kirándulási lehetőségek:
 
Eden Project:
Cornwall városának egyik nevezetessége, mely a turisták egyik kedvenc látnivalója. Itt található a világ legnagyobb "Zöldháza", ahol a Föld számos égövi zónájában fellelhető növényfajok gyűjteménye megtalálható. Szám szerint ötezer növényfaj és ez több, mint százezer növényt számlál.
Az Eden Project sikeresen ötvözi a környezettant, kertművészetet, tudományt, művészeteket és az építészetet. 
Amellett, hogy élvezetes kirándulásban van része a látogatónak, még számos hasznos információval is szolgál s egyben segítséget nyújt egy fenntartható jövőkép előmozdításában.
 
Exeter városa és a Katedrális:
Exeter városa az Exe folyó partján fekszik, Devonshire megyében, s egyben Devon megye székhelye. A falak csak úgy ontják magukból a régmúlt időket, s mégis a város egyben egy végtelen nyugalmat és kényelmet áraszt, ami egy mai modern nagyvárostól elvárható. Az Exeter Katedrális, mely visszanyúlik a Normann időkig, a gótikus építészet egyik remekműve.
 
St Michael's Mount:
Penzance-tól kb.: 3 mérföldre keletre található és Cornwall egyik gyöngyszeme. Egy szigeten, pár száz méterre a parttól- Marazion ősi városától- Mounts Bay szívében található a kastély, mely évszázadok óta a St  Aubyn Család otthona.
 
St Ives:
Egyike a leghíresebb Cornwall-i üdülővárosoknak, így nyaranta népszerű turista paradicsom, s elnyerte a British Travel Awards "Best UK  Seaside Town" nevezetű díját 2010-ben és 2011-ben is. Mind a mai napig igazi kis halászfalu hangulatot áraszt apró, szűk utcácskákkal, tipikus halászházakkal.
 
Tintagel Castle:
Észak-Cornwall, szélfútta szirtjén pillanthatjuk meg a Tintagel Kastélyt, Anglia egyik legdrámaibb partszakaszán. A Kastélyról azt tartják, hogy itt született Artúr Király, akit varázserejű kardja, az Excalibur védett meg Merlintől, az ördögi varázslótól. Félelmetes helynek tartják, s mindez a drámai mivoltjából és a csodálatos legendákból fakad. Mégis Anglia egyik legromantikusabb kirándulóhelye, csodaszép sétánnyal a Cornish Part mentén.
 
Boscastle:
Boscastle egy kis halászfalu, mely a Cornish Part északi részén fekszik és egyike a még meglévő Cornwall-i halászfalvaknak. Manapság a kikötőjét apró halászcsónakok töltik meg, azonban egykor kereskedelmi csomópont volt Wales, Bristol és Dél-Anglia között. 
 
Cockington Village:
Festőien szép kis falu, mely meghitt nyugalmat áraszt, s egyben felleljük a történelem jeleit is. Van itt egy kis vízmalom, kovácsműhely, s egy krikettpálya, ami egykor középkori szarvaspark volt. A falu szívében, a Cockington téren áll egy középkori kis ház, melyet több száz hektár hatalmas country park vesz körül.
 
Torquay és Kents Cavern:
Torquay egyike annak a három városnak, melyek részét képezik Torbay népszerű üdülőrégiójának, mely angol riviéra néven ismert. A pálmafákkal övezett tengerparti sétány és a yacht kikötő egy igazi mediterrán riviéra érzését kelti.
Kents Cavern az egyik őskori barlanghelyszín Európában, s így Anglia elsőszámú prehisztorikus barlangjának számít.
 
Dartsmouth:
Devon megye déli partján fekvő kikötőváros. Híres vitorlásközpont, elsőosztályú kikötővel. A város gazdag tengeri múlttal rendelkezik, már több, mint 800 éve. A Dart- folyó bejáratánál fekszik, mely Anglia egyik legszebb folyója, s hajdanán Dartsmouth kastélya védte a várost.
 
Totnes:
Nevezetes kisváros, mely Anglia legszebb és legjelentősebb vizi útvonalán helyezkedik el a Dart-folyón. Jó hírnevét a városban élő közösségnek vendégszeretetének köszönheti, hisz itt minden embert szívesen fogadnak, akárhonnan is jöjjön
 
Dartmoor:
Dél-Anglia 368 négyzetmérföldet magábafoglaló legnagyobb és legkopárabb területe. gyors folyókkal és sziklás kopár hegyekkel. A maga nemében csodaszép.
 
Tavistock:
Egy tökéletes Devon-i kereskedőváros, díjnyertes piacával, csendes parkkal, sok üzlettel és mindenhol jókat lehet enni, inni.
 
Antony House:
Az Antony Ház 1711-1721 közt épült Sir William Carew-nak, akinek a családja 1492 óta birtokolja a területet. A birtokot a Tamar és a Lynher folyók határolják keleten és északon, illetve délen a tenger. Itt forgatták Walt Disney Alice csodaországban című meséjét.
 
Drogo Castle:
Egy gránit erődítmény, s a történészek azt modják róla, hogy "az utolsó Angliában épített kastély". Eredetileg 1910-1930 közt építették Julius Drewe milliomosnak, aki 33 éves korában Koloniál bútor üzletláncának köszönhetően nyugdíjazta magát. A kastély belül egy meleg családi hangulatot sugall, a berendezése kora XX.századi.
 
Ha egy különlegesen hangulatos tengerparti városban szeretnéd angolnyelvi tanulmányaidat folytatni, tudásod fejleszteni, megfűszerezve egy kis történelmi hangulattal és házakkal, csodaszép tájakkal, akkor Plymouth-ban  biztosan nem fogsz csalódni! Plymouth látnivalók, Anglia. Nyelvtanulás Angliában, angol tanfolyam, nyelviskola, nyelvoktatás.